Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

הכמות של הבצק מספיקה ל 4 רולים תבנית אינגליש קייק

לבצק:
קילו קמח
כוס סוכר
כף וחצי שמרים
כוס וחצי מיץ תפוזים (פריגת טיבעי )
200 גרם מחמאה
3 ביצים לארג'
מעט ווניל
מעט תמצית שקדים
4 כפות גדושות שקד מולבן טחון
כפית שטוחה מלח.
2כפות סוכר דמררה חום לפזר לעטר מעל לא חובה אפשר גם ליצור פס עם סוכר רגיל.

קרם שקדים:
2 כוסות שקד טחון מולבן
150 גרם מחמאה
כוס סוכר
קורט מלח
2 ביצים
2 כפות קורנפלור
מכינים במג'ימיקס כמו בצק פריך
מכניסים את כל החומרים למעט הביצים
מעבדים הכל ביחד 5-6 דקות עד שיתקבל פירורים מוסיפים את הביצים ולבסוף את הקורנפלור
ממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה וסמיכה.

סירופ סוכר לאחר האפייה
כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי כוס מיץ תפוזים
כף מיץ לימון

הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה להכניס את כל החומרים מלבד מיץ תפוזים , ללוש במהירות נמוכה למשך 3 דקות רק לעיבוד קל,
מוסיפים את המיץ תפוזים בהדרגה עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק הנפרד מדפנות הקערה.
ללוש הכל ביחד למשך 12-15 דקות עד שיתקבל בצק רך וגמיש מעט דביק.
מכסים מתפיחים במשך שעה.

ההכנה:
מרדדים כל בצק למלבן דק ומורחים קרם שקדים
מפזרים מעט שקד פרוס ומגלגלים לרולדה הדוקה, חותכים בעזרת סכין חדה באמצע
לכל האורך של -2 הרצועות ומלפפים אחת על השניה לצורת בורג.
מניחים בתבנית כאשר החיתוך כלפיי מטה על מנת לקבל מראה חלק למעלה ומכסים.
מתפיחים במשך שעה.
לפניי האפייה מחממים תנור 180 מעלות חום סטטי למעלה למטה
מורחים מעל : ביצה+כף דבש לערבב הייטב , מעטרים עם סוכר חום או סוכר רגיל
אופים במשך 30-35 דקות.

כשהעוגות מוכנות יוצאות מהתנור ומייד מברישים אותן בנדיבות עם סירופ סוכר

מתכוןמתכון