Share with:


בשרי

אופן הכנה

המתכון⬇️

מצרכים:
קילו בשר בקר טחון
2 בצל מקולף ומגורד
2 תפו"א בינוני מקולף ומגורד
כוסברה קצוצה
כוס פירורי לחם
3 ביצים
2 כפית פפריקה
2 כפית תבלין קציצות
2 כפיות תבלין טימין
מעט צילי חריף טרי קצוץ דק (לא חובה)
6 שיני שום
שמן לטיגון

לרוטב
שמן זית
2 בצל גדול מקולף וחתוך לפרוסות
עגבניות חתוכות לחצאים
2 חצילים גדולים חצי מקולף וחתוך לקוביות.
4 כפות סילאן
4 כפות פפריקה מתוקה
חופן כוסברה
מים רותחים

אופן ההכנה
מערבבים את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה.
בודקים תיבול ומגלגלים לקציצות שמנמנות
שמים קמח בקערה ומצפים כל קציצה.
אופים את הקציצות על 200 מעלות עד הזהבה.

הכנת הרוטב
חותכים את החצילים לקוביות, מפזרים מעליהם מעט מלח ומניחים להם חצי שעה בקערה להגיר נוזלים.
מטגנים בשמן זית את קוביות החצילים ומזהיבים היטב.
לאחר שהחצילים זהובים מוציאים אותם מהסיר לקערה. מטגנים את הבצל באותו מחבת/סיר ומזהיבים אותו גם מעט.
מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומקפיצים מעט עד שהעגבניות מתרככות מעט.
מוסיפים המים ואת שאר המרכיבים ומביאים את הסיר לרתיחה.
מוסיפים את הקציצות והחצילים לסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ50 דקות
אפשר לפזר מעל פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.

בהצלחה ובתאבון 💖

לבשל מהמטבח של מומי, באהבה

קציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים
טלי כהןספר המתכונים של
מתכון של

טלי כהן

90 מתכונים