Share with:


בשרי

אופן הכנה

הכנה פשוטה קלה וטעימה

300 ג’ בקר [אפשר רצוי וטעים עם מעט שומן כבש] 200 ג' חזה עוף טחונים.
בצל גדול קצוץ דק וסחוט
קישוא בינוני לגרר ולסחוט או תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
בייצה
פירורי לחם כ-3 כפות או סולת
אב’ מרק עוף
פלפל שחור, מלח, מעט אב’ פלפל אנגלי 1/2 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה (מרכך ומעבה.)

**לערבב ולהשהות כמה שעות או למשך לילה
למחרת,
2-3 בצלים גדולים – לחתוך לרצועות ולהזהיב במחבת, אני מוסיפה כפית וחצי סוכר דמררה לקירמול, להניח אותם בתחתית תבנית מלבנית וגבוהת דפנות (אני ממליצה בחום על התבניות הנהדרות של "נעמן") .
*אפשר להוסיף פרוסות חציל מעל הבצל ולפני הנחת הקציצות(אני פורסת חציל מניחה על נייר אפייה, מרססת מעט שמן ובגריל מעט, הופכת וכשמוכן מניחה על הבצל)
מטגנים את הקציצות, ומניחים בצפיפות מעל הבצל המטוגן.
3-4 עגבניות אדומות ויפות, לפרוס פרוסות רוחב עגולות
להניח מעל הקציצות את פרוסות העגבנייה.

הרוטב:
כוס וחצי מים רותחים, לתת בקערית
3שיני שום כתושות
1-2 כפות רוטב סויה, מעט טארייקי
1/2 כפית פפריקה מתוקה ומעט חריפה [אם רוצים]
1/2 כפית אבקת גריל עוף
פל"מ (פלפל שחור ומלח)
כפית אבקת מרק עוף

**לערבב הייטב, ולצקת מעל הקציצות ומעל העגבניות
לכסות בנייר כסף, ולתנור ל-1/2 שעה בחום ביינוני [אפיה רגילה]
ברבע שעה אחרונה להסיר נייר הכסף ולאפות כרבע שעה…עד 20 דקות, ללא כיסוי…(לאחרונה לא כיסיתי עם נייר כסף, אלא ישירות לתנור בחום של 170 מ' כ-50 דקות)
מתאים להגשה עם אורז לבן או פירה…בתיאבון, ספרו איך יצא..!!!!!!!!!!!!!!
*בדרך כלל אני מכינה את הקציצות באופן רגיל, ומגישה ליד פירה, ולמחרת ממשיכה עם יתרת הקציצות ברוטב…ואז יוצא משהו אחר וחדש, לקחת בחשבון שיש להוסיף עוד מהעיסה הכוללת…תהנו

קציצות ברוטב בתנור_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים