Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים
סלק אדום אני שמתי שלושה גדולים
כרפס
בצל
חותכים הכל לקוביות ושמים להתבשל

להכנת הקובות
כוס סולת
כוס וחצי ג'רישה
את הג'רישה משרים במים רותחים בצד שיתרכך.
שמים בקערה סולת מעט שמן מעט מלח חצי כוס מים
מערבבים נותנים מעט מנוחה
מערבבים את הסולת והג'רידשה ביחד ולשים כמו בצד. זה אמור להיות רך ונעים לעבודה

מכינים את הבשר
בשר טחון חצי ק"ג
בצל אחד גדול מגורד
פטרוזליה לפי טעם אישי (חצי צרור)
מטגנים בצל במחבת ומוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן. מטבלים במלח פלפל שחור ובהרט או ראס אל חנות. (אצלי ראס אל חנות יותר טעים).
מורידים מהאש לאחר שכל הבשר שינה צבע וקיבל צבע יפה.
מתחילים בהכנה
כוס מים בצד מרטיבים אצבעות לוקיחים מעט תערובת הבצק ופותחים .שמים בשר באמצע וסוגרים בעדינות ומגלגלים .ככה ממשיכים לכל הקובות
אחרי שהסלק רך אח לא מאוד.
מכניסים את כל הקובות לסיר בהדרגה כ10 כדורים מחכים שירתח שוב ואז מכניסים את השאר . לא להעמיס על הסיר קובות שלא ידבקו או יתפרקו. ניתן להקפיא ולבשל בפעם הבאה.
הקובות על הגז 20 דקות לא יותר שמים 1/4 כוס מיץ לימון..

קובה סלק אדום
אורלי סמרהספר המתכונים של
מתכון של

אורלי סמרה

44 מתכונים