Share with:


בשרי

אופן הכנה

קציצות עוף ותפו"א – הכנה בטיגון או באפייה

מרכיבים לכ-25-30 קציצות:

1/2 קילו תפו"א אדום

1/2 קילו בשר עוף טחון

3 ביצים

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1 בצל יבש קצוץ דק

1/2 כוס פירורי לחם

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

אביזרים:

סיר בישול + מים ומעט מלח – לבישול תפו"הא

מחבת טיגון + 1כף שמן – לטיגון הבצל

או תבנית תנור עם נייר אפייה – אם אופים

מסננת

קערת עירבוב

שמן לטיגון או תרסיס שמן

צלחת עם נייר סופג

ההכנה:

1. מבשלים את תפו"א עם הקליפה בסיר עם מים ומעט מלח, עד שמתרככים טוב.

מסננים את הנוזלים ומצננים טוב את תפוחי-האדמה.

2. מקלפים את קליפת תפוחי-האדמה ומגרדים עם פומפייה גסה.

3. מטגנים במחבת עם 1 כף שמן את הבצל היבש הקצוץ עד לשקיפות, מסירים מהאש, מצננים ומסננים מנוזלים במסננת.

4. מעבירים לקערת עירבוב את התפוחי-האדמה המגורדים, הבצל המטוגן וכל שאר מרכיבי תערובת הקציצות.

מערבבים טוב לאחידות התערובת.

5. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של כ-30 דקות.

מוציאים מהמקרר לפני הכנת הקציצות.

6. מחממים מחבת טיגון עם שמן לטיגון או עם תרסיס שמן.

עם ידיים מעט רטובות יוצרים קציצות מהתערובת ובזהירות מניחים במחבת החמה.

7. מטגנים עד להזהבה כל צד של הקציצות, מוציאים לצלחת עם נייר סופג את הקציצות המוכנות.

8. ומגישים לצד סלט טרי ורענן.

9. הכנת הקציצות בתנור אפייה:

מכינים את התערובת של הקציצות לפי המתכון.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים נייר אפייה משומן קלות בתבנית אפייה.

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית במרווחים אחת מהשנייה.

מכניסים לאפייה של כ-20-25 דקות עד שהקציצות מזהיבות, מוכנות נשארות עסיסיות ולא מתייבשות.

קציצות עוף ותפו"א – הכנה בטיגון או באפייה
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים