Share with:


חלבי

אופן הכנה

חומרים לבצק:
300 מ"ל מים
50 גרם חמאה רכה
כפית מלח
2 כפות סוכר
250 גרם קמח רגיל
2 ביצים מספר 3  – M
לסירופ:
2 כוסות מים
3 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש
מיץ מלימון אחד
הכנת הסירופ:
מכנסים לסיר מים וסוכר ומבשלים על אש קטנה, הסוכר נמס והתערובת שקופה, ממשכים לבשל עד שהסירופ מסמיך,
מסרים מהאש ומוסיפים את הדבש והלימון.
אופן ההכנה:
הכנת הבצק ממש כמו בצק פחזניות ( בצק רבוך)
1. מחממים בסיר גדול את המים , החמאה והמלח והסוכר עד שיש בועות למים ,
2. מערבבים עם כף עץ בלבד עד שכל החמאה נמסה , ואז מוספים את כל הקמח.
3. מנמיכים את האש, וממשכים לערבב עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר ונדבק לכף העץ.
4. לאחר שנוצר לנו בצק , מורדים מיד את הסיר מהאש, נותנים לסיר קירור של 2 דקות ואז מטרפים לתוך הסיר עם הבצק את הביצים אחת אחת לא מוספים ביצה עד שהביצה הקודמת נבלעה טוב.
5. מחממים סיר עם שמן חם . לא שמן מעשן!!
6. מעברים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן גודל בן 8 -13 כל אחד והעובי שהוא רוצה, ולוחצים בעדינות וחותכים ישר לתוך השמן.
7. מטגנים עד שהצ'ורוס תופס צבע זהב ומרקם יפה.
8. מוצאים את הצ'ורוס מהשמן בעזרת כף מחוררת. ומעבירים לנייר סופג, מיבשים טוב ואז טובלים בסירופ או בסוכר או שוקולד או כל דבר אחר שטעים לכם..

צ'ורוס_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים