Share with:


חלבי

אופן הכנה

מבחר מאפים ותבשילים – להזמנות : כנסו ל: המטבח של מרוש׳קה

החומרים:(כוס 200 מ"ל )
1 ליטר מים
1/2 כוס חלב
1 כוס סוכר
1כפית מי וורדים /שושנים או טיפה שתיים תמצית ורדים
1 כוס קורנפלור
1 כוס מים קרים מהמקרר
הכנה:
מרתיחים על אש נמוכה את כול החומרים, חוץ מהקורנפלור והמים הקרים. מערבבים לעתים קרובות.
בינתיים מערבבים בקערה נפרדת את המים הקרים
והקורנפלור,מערבבים היטב היטב שלא יהיו גושים.
כשהתערובת רותחת ,להוסיף את תערובת הקורנפלור שהכנו לסיר הרותח ולערבב במרץ כשלוש ארבע דקות.(עדיף בכף עץ)
לכבות את הגז.
מוזגים לכלי שבחרתם ,מכנסים למקרר מכוסה בניילון נצמד
ל 6 שעות או יותר. כשזה מוכן, שופכים סירופ, קוקוס, אגוזים וכל מה שאוהבים.
לסירופ: חצי כוס סוכר שליש כוס מים להביא לרתיחה להוסיף קצת מי ורדים. וצבע מאכל אדום טיפה.. לקרר היטב לפני שמוזגים על המלבי. יש גם סירופים מוכנים שניתן לקנות.

מלבי גן עדן
מרי שקד שירזיספר המתכונים של
מתכון של

מרי שקד שירזי

100 מתכונים