Share with:


פרווה

אופן הכנה

קינוח מפנק יחד עם כוס תה פשוט מעדן
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע"י לחיצה על כפתור הלב❤ בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה עוד סרטון אוכל תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹 מוזמנים לראות מתכונים נוספים – "תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי"
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
בקלאווה עם אגוזים

מצרכים
תבנית 20X20
בצק פילו מופשר -13 דפים
1/2 כוס שמן להברשת הדפים
לסירופ
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
3 טיפות מיץ לימון
למילוי
250 גרם אגוזים קצוצים
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית הל
אופן ההכנה
יש לחמם תנור ל-180 מעלות
1. הכנת הסירופ – שמים את
הסוכר ואת המים בקלחת
או סיר קטן
2. מביאים לרתיחה על להבה
בינונית גבוהה כ-2-3
דקות עד שהסוכר נמס
מנמיכים את הלהבה לעוד
כ-4 דקות שיסמיך עוד
קצת ומסיפיים את טיפות
מיץ הלימון לעוד רתיחה
קלה ומניחים בצד
להתקרר .
3. הכנת המלית- בקערה
מערבבים את האגוזים
הקצוצים הסוכר והל
ומניחים בצד
4. הרכבת הבקלאווה -פורסים את דפי הפילו וגוזרים בעזרת סכין את גודל התבנית
5. משמנים את התבנית היטב
6. מניחים 2 דפים בתחתית
התבנית ומברישים בשמן
ובאותו האופן עוד 2 דפים
ועוד 1 דף סה"כ 5 דפים
7. משטחים מעל מחצית
ממלית האגוזים
8. מעל האגוזים משטחים עוד
4 דפים כאשר בין כל 2
דפים משמנים היטב
9. משטחים מעל את
המחצית הנותרת של מלית
האגוזים
10. ומעל פורסים עוד 4 דפי
פילו כאשר בין כל 2 דפים
משמנים היטב
11. בעזרת סכין חדה פורסים
לריבועים או מעוינים בגודל
הרצוי (אני פרסתי בגודל של
4 ס"מ)
12. מעבירים לתנור שחומם
מראש לאפיה של 25-35
דקות עד שישחים למעלה
13. הסירופ – מוציאים את
הבקלאווה מהתנור ובעודה
חמה יוצקים את הסירופ
הקר על הכל.
14. נותנים לבקלאווה להתקרר לפחות 2-3 ועדיף ללילה ואז להתענג עם כוס תה.

לבריאות
תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי

  1. לחצו כאן >> להצטרפות לערוץ היוטיוב שלי
מתכוןמתכון