Share with:


חלבי

אופן הכנה

מרכיבים:
לרולדה:
1/2 כוס קמח תופח
1 כף אבקת קקאו
4 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל

למילוי:
1 מיכל שמנת מתוקה, 250 מ"ל
1/2 כוס גבינת מסקרפונה למריחה
2 כפות סוכר חום
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב
1 כף שמן

לקישוט הלבן מעל ציפוי השוקולד, לא חייב:
2 כפות אבקת סוכר
1 כף מים

ההכנה:
1. מכינים את הרולדה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני בהדרגה בתנועת קיפול.

2. בקערה נפרדת מנפים את הקמח ואבקת הקקאו ביחד, ומוסיפים לקצף של הביצים בהדרגה בתנועת קיפול, עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרפדים תבנית תנור גדולה עם נייר אפייה משומן קלות, יוצקים את תערובת הרולדה, משטחים את התערובת, מנערים קלות את התבנית.
מכניסים לאפייה של כ-15 דקות.

4. מוציאים מהתנור.
ואז מניחים נייר אפייה משומן קלות על גב העוגה ומניחים לעוגה להתקרר.

5. מכינים את המילוי:
מקציפים ביחד את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה ויציבה, מכניסים למקרר להתייצבות טובה.

6. מרכיבים את הרולדה:
מניחים את העוגה עם נייר האפייה התחתון על משטח עבודה, מקלפים את נייר האפייה העליון שהונח לאחר שהעוגה יצאה מהתנור.

7. מורחים את המילוי בנדיבות על כל משטח העוגה.
בעזרת נייר האפייה התחתון מגלגלים את העוגה לרולדה.

8. מכינים את הציפוי:
ממיסים את השוקלד עם 1 כף שמן ומצננים קלות.
מניחים את הרולדה על רשת צינון שמתחתיה תבנית, חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי שרוצים.

9. יוצקים את ציפוי השוקולד על פרוסות הרולדה.

10. מכינים את קישוט אבקת הסוכר, לא חייב ואפשר לוותר על שלב זה:
בקערה קטנה מערבבים את אבקת עם 1 כף מים עד לקהל משחה סמיכה.
מכניסים את משחת אבקת הסוכר לשקית זילוף קטנה ויוצרים חור קטן, מזלפים מעל ציפוי השוקולד על פרוסות הרולדה המצופות.

11. מעבירים בזהירות את פרוסות הרולדה המוכנות לקופסא אטומה או למגש ומכניסים למקרר עד שהרולדה מתקררת טוב ומגישים.

12. ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים בקופסא אטומה.

פרוסות רולדה שוקולדית במילוי עם מסקרפונה וציפוי שוקולד טעים
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים