Share with:


בשרי

אופן הכנה

1-2 קילו פרגיות – חתוכות לקוביות גדולות

בתבנית עמוקה ורחבה – מסדרים על התחתית את הירקות שאוהבים:
אני שמה כך:
1-2 בצלים גדולים – חתוכים לחצאי רצועות –
פרוסות תפוחי אדמה לא דקים – או חצאי תפו"א קטנים חצויים
2 גזרים – חתוכים לפרוסות
1-2 בטטות – פרוסות, אפשר גם דלעת
פרחי כרובית
פרחי ברוקולי
שעועית ירוקה, אפונה קפואה
פרוסות שום – כמה שיותר וכמה שאוהבים
רצועות פלפל אדום
*מפזרים מעל באופן חופשי – אבקת מרק בצל
ומזרזפים מעל הכל שמן זית (כ-1/4 כוס.)
מכניסים לתנור לאפיה של כ-30 דקות ב-180 מעלות.

ואז מניחים מעל הירקות את הפרגיות המושרות מראש במישרה:
3-4 כפות שמן זית
3 כפות טארייקי
3 כפות רוטב סויה
פלפל שחור, מעט פפריקה (אם אוהבים אפשר גם חריפה)
אבקת מרק בצל
3-4 כפות רוטב סילאן תמרים
*מערבבים את הפרגיות במשרה ומשהים לפחות שעה או יותר (אני משרה לפעמים למשך הלילה)
אופים יחד – אפשרי מכוסה כשעה, מסירים את הכיסוי למשך חצי שעה, הופכים את הפרגיות וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה, או עד קבלת גוון שחום יפה.
אופציה נוספת ומהירה יותר, לאפות את הירקות חצי שעה, להניח מעל את הפרגיות, (ללא כיסוי) ואחרי כ-20 דקות להפוך אותך לעוד 20 דקות….בתיאבון

פרגיות על מצע ירקות_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים