Share with:


חלבי

אופן הכנה

המרכיבים לסופגניות:
250 גרם גבינה לבנה לאפייה (אפשר טוב-טעם)
1/2 קילו קמח לבן
קליפה מגוררת מלימון וחצי
1 כף סודה לשתייה
1/2 כוס סולת טחונה
2 כפות וחצי סוכר

לשמנת חמוצה ביתית:
1/2 ליטר שמנת מתוקה
1 כף ריוויון

לרוטב דובדבנים:
1/2 קילו דובדבנים טריים (אפשר גם אוכמניות/דומדמניות/פירות יער קפואים)
1/2 קילו סוכר
1 לימון סחוט
1-2 טיפות מי ורדים (לא חובה)

אופן ההכנה:
1.שמנת חמוצה ביתית:
מערבבים את השמנת המתוקה והריוויון ומעבירים לכלי סגור. מעבירים למקרר למשך יומיים ולאחר מכן ליום אחד מחוץ למקרר, בטמפרטורת החדר. לאחר מכן שומרים במקרר.
2.הסופגניות:
מערבבים את כל המרכיבים ולשים לבצק. מכסים את הכלי, מעבירים למקום חמים ומחכים כחצי שעה שיתפח.
3.יוצרים 5-6 כדורי בצק ובעזרת כוס יוצרים חור באמצע (צורה של דונאט).
4.מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הסופגניות לסיר ומטגנים תוך שמירה על חום בינוני. מוציאים את הסופגניות כשהן מקבלות צבע חום כהה (לא יותר מרבע שעה). מטרת הטיגון הארוך היא ליצור מרקם אחיד.
5.רוטב:
מניחים את כל המרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
6.הגשה:
מניחים סופגנייה במרכז הצלחת, יוצקים מעליה שמנת ומפזרים מעל רוטב דובדבנים

פפנאש של השף אליעזר לויה , מסעדת פרסקו
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים