Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים לתפוחי העץ —

4 תפוחי עץ גרנד סמית – 600 גרם
1/2 כוס סוכר – 50 גרם
1 כף גדושה דבש
1 כף גדושה חמאה
1 כפית תמצית וניל

קולפים את תפוחי העץ חותכים קוביות קטנות מבשלים במחבת עם דבש ותמצית וניל על להבה נמוכה 1/2 שעה .
מחממים מחבת עם סוכר עד שהסוכר נמס לקרמל ( לא לערבב בכלל ) מוסיפים את החמאה מערבבים היטב לקרמל , מסירים מהאש מצננים לחלוטין מוזגים מעל תפוחי העץ מ מערבבים היטב .

בצק –

500 גרם קמח
200 גרם חמאה – מחמאה ,/ נטורינה / מרגרינה ועוד
1 כפית גרדת לימון
1 כף מיץ לימון
1 ביצה
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית תמצית וניל
4 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
1/4 כוס חלב

*** להברשה – חלמון + כף חלב
חופן – אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה – 2 פסים / או אחד גדול
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה , סוכר ותמצית וניל לקרם מוסיפים ביצה , מלח ,מיץ לימון , גרדת לימון והחלב מערבלים 2 דקות .
מוסיפים קמח ושמרים יבשים לשים 2 – 3 דקות עד קבלת בצק אחיד ונעים למגע , עוטפים בניילון נצמד שומרים במקרר שעה ( אפשר לשמור לילה שלם ) .
מחלקים את הבצק ל 2 חלקים מרדדים כל חלק לעלה גדול שמים חצי מכמות התפוחים באמצע העלה בצדדים חותכים פסים וסוגרים פס מימין ופס משמאל , מברישים החלמון מפזרים בנדיבות אגוזי מלך קצוצים..
אופים בחום של 180 מעלות עד שהבצק מקבל צבע זהוב שחום .

פס פריך במילוי תפוחי עץ מקורמלים
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים