Share with:


צמחוני כשר לפסח

אופן הכנה

פילה דג מושט אפוי ברוטב אדום בתנור

מתכון טעים במיוחד שמצויין גם להגשה בפסח ומתי שמתחשק

מרכיבים:
5 פילה דג מושט
2 בצלים יבשים חתוכים בינוני
3 עגבניות מקולפות ופרוסות
תרסיס שמן זית/קנולה
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
4 שיניי שום כתושות
1/2 כוס מים פושרים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

ההכנה:
1. מטגנים את הבצלים במחבת עם תרסיס שמן זית/קנולה, עד שהם מזהיבים ומתרככים, מוסיפים את 1/2 כוס מים פושרים, השום הכתוש, הכורכום והפפריקה המתוקה, מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות, מסירים מהכיריים.

2. מניחים בתבנית אפייה נייר אפייה.
מפזרים את רוטב הבצל והשום המתובלים בתבנית.

3. מסדרים את פילה המושט בתבנית, מתיזים על הדגים מעט תרסיס שמן ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

4. מניחים את פרוסות העגבנייה על הדגים ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.

5. מחממים תנור ל-220 מעלות ומכניסים לאפייה של כ-20 דקות או עד שהדגים מזהיבים יפה.
מגישים בכיף את הדגים עם הרוטב.

פילה דג מושט אפוי ברוטב אדום
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים