Share with:


חלבי

אופן הכנה

החומרים
לבצק:
1 כוס (250 מ"ל) מים
100 גר' חמאה
2 כפיות סוכר
1/2 כפית מלח
1 כוס (140 גר') קמח
4 ביצים L
ההכנה

בסיר קטן על גבי להבה בינונית מביאים לרתיחה יחד את המים, החמאה, הסוכר והמלח. ברגע שהתערובת מבעבעת מוסיפים בבת אחת את כל כמות הקמח ומערבבים בזריזות עד להטמעה מלאה.
מסירים מהאש ומצננים כ – 2 דקות.
מערבבים מעט על מנת לקרר את התערובת.
מוסיפים את הביצים – בכל פעם ביצה אחת בלבד.
מערבבים מיד ובמרץ (רצוי עם כף עץ), ורק כשהביצה נטמעת לחלוטין מוסיפים את הביצה הבאה.
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר (אם אין צנתר גוזרים את פתח שק הזילוף לגודל הרצוי).
על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מזלפים על גבי תבנית מאפינס הפוכה משומנת היטב(פשוט לרסס תריסס שמן)
לאחר סיום הזילוף להכניס למקפיא לפחות שעה שיתקשו מעט
בסיר מחממים שמן עמוק מוציאים מהמקפיא ובעזרת סכין בעדינות לא לשבור.. מטגנים עד להזהבה בשני הצדדים…חשוב שהשמן יהיה עמוק !
מניחים על נייר סופג לספיגת השמן תובלים בסוכר ממלאים בקצפת ובתאבון

קצפת
2 שמנת מתוקה
1 אינסטינג וניל
חצי כוס חלב
מקציפים עד לקבלת קצפת קשה ויציבה…

פחזניות צ'ורוס
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

153 מתכונים