Share with:


חלבי

אופן הכנה

 

לבצק
תבנית גודל 20-24
250 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה רכה
60 גרם אבקת סוכר
מעט מלח ( רבע כפית )
1. ביצה

למלית:
כוס המדידה היא כוס חד פעמי קר
150 גרם שוקולד מריר
כוס אגוזי פקאן ואגוזי מלך קצוצים
1 כוס סוכר חום
60 גרם חמאה
קורט מלח
חצי כוס סירופ מייפל
4כפות קמח
חצי שקית אבקת אפייה ( 5 גרם )
2 ביצים

**לקישוט העוגה כוס של אגוזי פקאן מסוכרים

אופן הכנת הבצק:
1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מכנסים את החמאה, מלח ואבקת סוכר. ומתחילים לעבוד עד שהחמאה ושאר החומרים נמסים מעט.
2. מוספים את הקמח במכה אחת ומעבדים עד שמתקבלים פירורים עדינים.
3. מוסיפים את הביצה וממשכים לעבד מעט עש שנוצר בצק.
4. נעשה מהבצק מען כדור ומיד מכניסים לשעה למקרר.
5. לאחר שעה של קירור , מוציאים את הבצק , מרדדים על משטח עבודה מקומח לעלה דקיק ומרפדים תבנית פאי , מכניסים למקפיא ל40 דקות בערך.
מכינים את המלית
1. במיקרו נמיס את החמאה עם השוקולד .
2. את השוקולד והחמאה המומסים מערבבים עם שאר החומרים טוב טוב , ורצוי במטרפה.
3. את המלית יוצקים על הבצק שבתבנית, ומסדרים מעל חצאי פקאנים המסוכרים.
4. אופים כ- 35 – 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות..

פאי פקאן_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים