Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים לבצק הפאי אלפחורס:
200 גר' חמאה
1 כוס אבקת סוכר
3 ביצים שלמות
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
2 כוסות קורנפלור
1 וחצי כוסות קמח

למילוי פאדג' שוקולד:
350 גר שוקולד איכותי לפחות 60 אחוזי קקאו
150 גרם חמאה
3 כפות ליקר שוקו
3 ביצים
2 חלמונים
חצי כוס סוכר
קורט מלח

לציפוי גנאג' שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה
קוביית חמאה

הכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות מקציפים בוו גיטרה את החמאה והאבקת סוכר לתערובת חלקה תפוחה ואוורירית מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה , מנפים את האבקת האפייה הקמח והקורנפלור ומוסיפים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק מאחדים את הבצק ביד עוטפים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר להתייצבות לחצי שעה מחלקים את הבצק ל-4 חלקיפ שווים לוקחים נייר אפייה מקמחים מעט לא הרבה מניחים את הבצק משטחים עם היד מניחים עוד נייר אפייה מעל ומרדדים לעיגול מרימים את הנייר האפייה העליון לוקחים את תבנית הפאי שמים מעל הבצק והופכים בעדינות את התבנית מורידים את הנייר האפייה ומהדקים היטב בצדדים ומכניסים לאפייה 15 דקות במקביל מתחילים להכין את המילוי בשאר הבצק שנישאר מכינים עוגיות אלפחורס

 

פאי אלפחורס במילוי פאגד' שוקולד וגאנג' שוקולד
סמדר גבאיספר המתכונים של
מתכון של

סמדר גבאי

91 מתכונים