Share with:


צמחוני

אופן הכנה

פשוט שלמות על המחבת ‼️
👈דבר ראשון 👈 תנו לייק לפוסט ‼️ כי ככה זה עובד בפייסבוק ‼️
👈 דבר שני 👈המתכון לפניכם ועבורכם ..תכינו ותהנו ❤️
מתאים ל4-5 סועדים
לפאייה:
½1 כוסות אורז עגול (לסושי או ריזוטו)+3 כוסות מים רותחים או ציר ירקות אם יש לכם
1 בצל סגול חתוך דק
1 פלפל חריף חתוך דק
3 שיני שום כתוש או קצוץ דק
1 גמבה חתוכה דק
1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
2 ענפי סלרי חתוכים דק
1 גזר חתוך דק
רבע צרור כוסברה קצוצה דק
2 גבעולי טימין (רק העלים)
כפית ורבע מלח
רבע כפית פלפל גרוס
כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כוס שמן לטיגון
במחבת רחבה מאוד לחמם שמן על אש גבוהה, ולהוסיף בהדרגה את הירקות .ראשית הבצל ולהגיע עד לשקיפות ולאחריו פלפל חריף,גזר,גמבה,סלרי,שום ,טימין,ואת כל התבלינים לטגן במשך חמש דקות לפחות עד שהירקות מעט משחימים זה נותן את הטעם העמוק למנה.
נוסיף למחבת את העגבניה ואת האורז ונערבב כשתי דקות עד שהאורז מעט הופך לשקוף.
נוסיף את המים הרותחים ונערבב היטב.
נשאיר על להבה גבוהה ונכסה את הסיר
לוקח כעשר דקות עד שכל המים מתאדים והתחתית מתחילה לקבל קרמול יפה, אל חשש אם יש ריח מעט שרוף זה החלק הכי טעים ,שכולם רבים עליו בסוף 😂
תטעמו אם האורז מבושל כפי שאתם אוהבים תפזרו את הכוסברה ותכבו את האש.
לדג:
4 פילטים של דג שאתם אוהבים (אני השתמשתי הפעם בדניס)
3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל גרוס
רבע כוס שמן לטיגון
במחבת אחרת נחמם שמן ונשים את הפילטים עם הצד של העור כלפי מטה ונלחץ עם תרווד כדי שלא יתקפלו מהחום
נתבל ונוסיף את השום
אחרי 2 דקות נהפוך לצד השני ונסיים את הבישול לעוד 2 דקות.
נוציא את הדג מהמחבת ונפורר לצ'אנקים .
נפזר על גבי הפאייה כך שכל אחד יקבל גם דג וגם אורז.
מומלץ לסחוט מעט לימון על הדג
ולהגיש לשולחן ולהנות ❤️❤️

המטבח של עמית  > אוכל ביתי טרי וטעים
צרו קשר עוד היום 0542502009 נווה שרת,תל אביב