Share with:


בשרי

אופן הכנה

מתכון :
2 חבילות עלי מנגולד
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל בינוני
4 שיני שום
1 כפית שטוחה כמון
כף סחוג, ( אפשר פפריקה מתוקה לא חריפה )
3 כפות מיץ לימון טרי
מעט פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כרכום
כוס מים
3 כפות שמן
מלח

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את העלים, חותכים ומסירים את הגבעולים הלבנים,
את העלים הירוקים שמים בתוך מים רותחים למשך 5 דקות, מרוקנים את המים ומסננים,
מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הבצל לקערת הבשר הטחון ,מוסיפים את הכמון ,מלח סחוג ו 2 כפות שמן ומערבבים היטב.
ממלאים את העלים הירוקים ומגלגלים ( כמו שממלאים עלי גפן ) אם נשאר בשר אפשר להכין קציצות ולהוסיף לסיר.
שוטפים ומנקים את הסיבים מהגבעולים, בתחתית הסיר מסדרים את הגבעולים הלבנים עם השום, חצי כפית כרכום, מלח, מים ופלפל שחור גרוס מבשלים 20 דקות על להבה נמוכה ,
מעל מניחים את העלי מנגולד הממולאים מבשלים עוד 20 דקות על אש קטנה ,5 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את המיץ לימון .

עלי סלק ירוק במילוי בשר עגל
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים