Share with:


צמחוני פרווה בשרי

אופן הכנה

אפשר גם צמחוני עם מילוי של אורז עם עדשים או בורגול וירקות מוקפצים

מצרכים למילוי:
1 כרוב גדול
500 גרם בשר טחון
1 כוס אורז חצי מבושל או 1 כוס בורגול שעבר השריה במים
1 בצל גדול קצוץ
מעט צנוברים קלוים
מעט בצל ירוק קצוץ או כוסברה קצוצה
מלח ופלפל
חצי כפית בהרט

אופן הכנת המילוי:
מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוספים את שאר החומרים וממשכים טיגון עד שהבשר משנה את הצבע שלו.
מורדים מהאש ומניחים בצד שיתקרר.

מצרכים לרוטב:
3 בצלים קצוצים
6 שיני שום קצוצות.
5 עגבניות חתוכות לקוביות
1 מיכל רסק עגבניות
2 כפות מרק עוף
1 כף סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כוסות מים

אופן הכנת הרוטב:
1. מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה.
2. מוספים את שאר החומרים ומבאים לרתיחה , מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 6 דקות.

אופן המילוי ובישול המנה:
1. מוציאים את ליבת הכרוב בעזרת סכין חד, מניחים בסיר מלא מים רותחים לכיסוי ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהעלים מתרככים ומשתחררים בקלות מהכרוב.
2. מוציאים את ראש הכרוב מהמים, מצננים ומפרקים בעדינות לעדינות לעלים.
3. על כל עלה מניחים כף גדושה מתערובת המילוי שעשינו ומתחילים לקפל ולגלגל.
4. את הכרובים הממולאים ומגולגלים , מניחים בסיר עם הרוטב בשכבה צפופה כשהחלק הפתוח של הקיפול קלפי מטה.
5. מביאים לרתיחה , ומכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש קטנה מאוד כשעה.
הערה: במידה ונשאר לכם עודף מהמלית , עשו מזה קציצות ותכניסו אותם גם לסיר עם הכרוב

*** אפשר גם פשוט להקפיא את הכרוב שלם וכל העלים יורדים יפה ומהר.

מתכוןמתכון

כרוב ממולא_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים