Share with:


בשרי

אופן הכנה

… המתכון: של חנית וצביקה טרבלסי

לקצוץ 4 בצלים
לחתוך לרצועות דקות גמבה אדומה אחת
1 פלפל ירוק חריף
4 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים
3 בטטות חתוכות גס
1 אגוז מוסקט שלם
3 עלי דפנה
3 עלי בזיליקום טרי
כפית כורכום
כף פפריקה מתוקה שטוחה
כפית קימל
כפית כמון שטוחה
קורט פלפל שחור גרוס
חצי כפית שןום גבישי או אבקת שום
קצת פטרוזיליה יבשה
3 כוסות מים רותחים (כוס שתיה חמה חד פעמי הקטנה)
רבע כוס שמן כוס שקופה חד פעמי
4 כרעיים או ירכיים

מחממים בסיר רחב את השמן, שהוא חם מאוד שמים את כל הבצל
מערבבים, מסדרים מעל את העופות שהצד עם העור כלפיי מטה, מכסים עם מכסה ולהבה הכי נמוכה לרבע שעה, כך בלי כלום
פותחים תסיר אחרי הרבע שעה מוצאים תעופות לקערה
מערבבים את הבצל, מניחים את התפוחי אדמה הבטטות וכל התבלינים חוץ מהפטרוזיליה
מערבבים דק טוב שיפתחו הצבעים והטעמים
מסדרים את העופות מעל, הפעם רגיל לא הפוכים, מכסים שוב וכך 10 דקות אש הכי נמוכה
לפתוח אחרי 10 דקות להוסיף את המים הרותחים מהצד
לנענע את הסיר שיתקבל צבע אחיד, לצקת עם כף נוזלים על העופות
להביא לרתיחה 2 דקות להבה גבוהה ושוב אש נמוכה עד שהתפוחי אדמה ובטטות רכות וחצי מכמות הנוזלים בסיר התאדו
מכבים, מורידים מכסה ולתנור שמחממים מראש 180 מעלות מצב גריל לכמה דקות שהעוף יזהיב קצת
זהו להוציא לצקת מהרוטב מעל ולפזר פטרוזיליה

עוף עם תפו"א ובטטה
רוחמה כהן כהןספר המתכונים של
מתכון של

רוחמה כהן כהן

156 מתכונים