Share with:


חלבי

אופן הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית 24 או 26
לבסיס העוגה: (בסיס העוגה יוצא נמוך מאוד, (כ-2 ס"מ גובה)אפשר להכפיל כמויות) אני הכנתי בנוסף, קרם שוקולד עם ביסקוויטים והוספתי מעל המאפה כשהתקרר…וקצפת מעל…
3/4 כוס סוכר
1.5 כפות קקאו
כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כוס שמן
ביצה
1/2 כוס מים פושרים + כפית ריבה = מערבבים יחד.
טורפים היטב ביצה וסוכר. מוסיפים את שאר המצרכים היבשים וממשיכים לטרוף לבלילה אחידה תוך הוספת המים עם הריבה.
יוצקים לתבנית ואופים כ-15-20 דקות, בחום בינוני (175 מ’).
מוציאים ומניחים לבסיס להתקרר.

מקור המתכון: אמא בוצי/גילה
אני קונה ביסקוויטים בשופרסל – כתוב עליהם פתי בר גדול (יש שני סוגי פתי בר, אלה שמוגדש עליהם "גדול" פריכים יותר)
ולחב’ "אוסם" – יש חב’ ביסקוויטים בגוון שחור.
בקלחת בינונית מכניסים לפי הסדר:
כ-3/4 כוס מים מהברז
6 כפות סוכר – טורפים יחד עד שהסוכר נמס לחלוטין ומוסיפים:
100 גרם שוקולד מריר – קוביות (רגיל או עם מוצקי קקאו גבוהים)
6 כפות מלאות קקאו
כפית נס קפה רגיל
שקית סוכר וניל או ליקר שאוהבים – אם אוהבים
טורפים הייטב עד קבלת מירקם חלק – ומכבים.
מוסיפים תוך כדי בחישה:
כפית שמן רגיל – נותן רכות וברק
כ-100 גרם חמאה או מחמאה מערבבים שוב היטב.
לוקחים (כל פעם קבוצה קטנה של ביסקוויטים) וניל/שוקולד/אוסם (הגוונים השונים מוסיפים יופי וטעם) שוברים גס ומכניסים לקלחת – מערבבים, מוסיפים ביסקוויטים עד קבלת מרקם קצת סמיך.
יוצקים את מסת קרם הביסקוויטים על בסיס מאפה השוקולד, מכסים ומכניסים למקרר למעט קירור, עד הכנת קרם השוקולד העליון..
1-2 שמנת מתוקה חלבית או צמחית
¼ כוס חלב/או משקה חלב פרווה
שקית אינסטנט שוקולד = מקציפים יחד.

אפשרויות:
1..אפשר למרות את הקרם כפי שהוא על שכבות העוגה ולקשט.
2..אפשר להמיס קוביות שוקולד (100 ג’) במיקרו עם כפית מי ברז, לערבב לצנן מעט ולערבב עם הקצפת, לקבלת גוון שוקולדי יותר,מורחים את פני העוגה, מקשטים….
בתיאבון…

מתכוןמתכון

עוגת שכבות שוקולד עשירה/יום הולדת_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים