Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגת שכבות מוס חגיגית ומושקעת במיוחד! מוס אגוזי לוז מושלם שפוגש מוס שוקולד קלאסי, ומעל בכל ביס משתלב מקרון שוקולד, יש יותר טוב מזה? בנוסף, מדובר בעוגה ללא גלוטן שזה בונוס (:
* במתכון הנ"ל יש צורך במשקל ובמדחום. ללא מדחום השלבים לא יהיו מדויקים וכך גם התוצאה*
המתכון המדויק וכל הטיפים כאן 👇

תעקבו גם באינסטגרם: https://www.instagram.com/madlen_patisserie/

מתכון:
– לפני הכל מתחילים בהכנת הג'לטין: מערבבים 10 גרם ג'לטין עם 50 גרם מים ומניחים בצד עד להיווצרות ג'לי. את הג'לי ממיסים במיקרו כחצי דקה עד שהוא נוזלי ומכניסים למקרר להתמצקות. מתקבלת מסת ג'לטין יפה ומבריקה שניתנת לשימוש בכל מוס או עוגה שתרצו.

תחתית שוקולד אגוזים: (תבנית קוטר 20)
– 50 גרם שוקולד חלב + כפית שמן
– 20 גרם מחית אגוזי לוז / פרלינה
– 10 אגוזי לוז קלויים חתוכים גס

אופן הכנה:
– ממיסים את השוקולד עם השמן ומערבבים עם שאר החומרים. שופכים על תחתית התבנית ומסובבים בעדינות עד שכל התחתית מכוסה בשכבה דקה של השוקולד. מקפיאים עד להשלמת השלב הבא.

מוס אגוזי לוז:
– 50 מ"ל חלב
– חלמון ביצה 1
– 30 גרם מסת ג'לטין שהכנו לפני (ראו למעלה פירוט איך מכינים)
– 40 גרם מחית אגוזי לוז / פרלינה
– 150 גרם שוקולד לבן
– מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)

אופן הכנה:
1. מכינים בקערה קטנה את הג'לטין, השוקולד ומחית האגוזים.
2. מכינים קרם אנגלז מהחלב והחלמון: שמים בקלחת ועל אש קטנה מחממים עד ל-68 מעלות. מסירים מהאש ומסננים. שופכים על שאר החומרים שהכנו בקערה. מערבבים עד להמסה מוחלטת. אם יש צורך ממיסים עוד קצת את כל החומרים יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה.
3. מקציפים מיכל שמנת מתוקה לקצפת במרקם יוגורט. שימו לב, היא לא צריכה להיות קשיחה אלא ממש במרקם יוגורט. מכניסים למקרר.
4. ממתינים שהטמפ של תערובת השוקולד תגיע ל-30-35 מעלות ואז מקפלים את השמנת לתוך התערובת בעדינות ובהדרגה. כשהכל מעורבב היטב שופכים מעל תחתית השוקולד הקפואה ומקפיאים לפחות לשעה.

שכבת שוקולד בין המוסים: (אופציונלי, לא חובה)
– 50 גרם שוקולד + כפית שמן
– 10 אגוזי לוז גרוסים

אופן הכנה: ממיסים את השוקולד והשמן, משטחים מעל המוס הקפוא בעדינות רבה. מפזרים את האגוזים בצורה אחידה ומחזירים להקפאה.
לשים לב לפזר את האגוזים בסוף כדי לא לפגוע במוס.

מוס שוקולד:
– 150 גרם שוקולד מריר
– 30 גרם מסת ג'לטין מוכנה (ראו למעלה אופן הכנה)
– מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)

אופן הכנה:
1. ממיסים שוקולד מריר ומערבבים פנימה את הג'לטין. ממיסים אותו לחלוטין בפנים.
2. מקציפים שמנת למרקם יוגורט. מקפלים פנימה לתוך תערובת השוקולד. שופכים לתבנית שלנו מעל שכבת השוקולד המומס. מקפיאים לפחות ל-5 שעות או ללילה שלם.

לקישוט:
מכינים רבע כמות מהמתכון הנ"ל של מקרון השוקולד (אפשר להכין יותר, אבל אם זה רק לצורך העוגה אז רבע כמות): https://www.facebook.com/Madlenaviv/posts/136584071269015
מתקבלות 10 עוגיות מקרון. לא צריך למלא אותן. מניחים מעל המוס הקפוא כשהוא מוכן. מוציאים למקרר כמה שעות לפני ההגשה וזהו!

בהצלחה, זו עוגה ששווה את ההשקעה לכל אוהבי המוס ❤️😍

עוגת שכבות מוס חגיגית ומושקעת במיוחד
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים