Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים :
5 ביצים
2 וחצי כוסות קמח ( כוס חד פעמי )
כוס ורבע סוכר
כוס שמן
2 א.אפיה
1 וחצי כוסות חלב
כפית וחצי תמצית וניל
2 כפות קקאו

אופן ההכנה :
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף מבריק ויציב
שמים את החלמונים עם השמן כוס חלב מערבלים קלות ,מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה
מערבבים היטב ומחלקים את תערובת העוגה ל 2 ,בקערה אחת שמים את הקקאו ו 1/2 כוס חלב מערבבים ומוסיפים חצי מכמות קצף החלבונים מקפלים
בתערובת הוניל מוסיפים את תמצית הוניל מערבבים ומקפלים את חצי כמות קצף החלבונים
משמנים תבנית עגולה מוזגים מעט מתערובת השוקולד לאמצע התבנית ומעל מוזגים מעט מתערובת הוניל
וככה ממשיכים עד שהתערובות נגמרות ,בעזרת שיפוד עושים צורות בעוגה
מכניסים לתנור שחומם מראש 175 מעלות כ 45 -50 דקות ,
*** לקרר היטב את העוגה לפני הציפוי

קרם שוקולד :
50 גרם שוקולד מריר
50 מייל שמנת מתוקה
50 מייל חלב מרוכז

ממיסים את השוקולד מריר עם השמנת מתוקה ,מוסיפים את החלב מרוכז מערבבים ומוזגים מעל העוגה.

עוגת שיש בציפוי שוקולד
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים