Share with:


חלבי

אופן הכנה

לעוגה
5 ביצים
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס שמן
200 גר שמנת חמוצה 9%
250 גר גבינת שמנת 30%
1.5 כוסות שקד לבן טחון דק.
1 כוס קמח
1 כוס סולת
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שוקולד ציפס בטעם מריר

לשיוש
100 גר שוקולד מומס
2 כפות גדושות ממרח/רוזמרי/נוטלה

ציפוי
200 גר שוקולד מריר מומס עם 1 מיכל שמנת מתוקה ו1 כף ליקר שוקולד/רום.

הכנה
טמפרטורת תנור רגיל 160 מעלות
תבנית 26/28משומנת.
להקציף:סוכר, סוכר וניל וביצים לקצף תפוח ובהיר.
בהדרגה להוסיף,שמן, שמנת חמוצה וגבינת שמנת. לאחד לבלילה אחידה.
בקערה נפרדת לנפות,קמח, שקד לבן טחון, סולת ואבקת אפייה. לערבב.
לקפל לבלילת הגבינה את החומרים היבשים ולאחד לבלילה אחידה.
3/4 מהבלילה להעביר לתבנית. מעל לפזר שוקולד ציפס.
ל1/3 הנותר להוסיף את חומרי השיוש לערבב ולשפוך מעל הבלילה שבתבנית. לשיש באמצעות הלקקן.
אפייה עד לקיסם מעט לח ולקרר.
לצפות את העוגה בגאנש.
לקשט כיד הדמיון.

עוגת סולת ושוקולד משוישת_מתכון של אורנה ועלני
אורנה ועלניספר המתכונים של
מתכון של

אורנה ועלני

418 מתכונים