Share with:


חלבי

אופן הכנה

אחרי שנוגסים מהשכבה העליונה שמתפוצצת בפה, מתגלה מרקם קרמי וטעים בטעם נס קפה ואז – השכבה הפריכה והמענגת.. וכל זה ביחד, בקצרה – עוגת קצף קצפת

לבצק
100 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
כף אינסטנט וניל
חצי כוס שקדים טחונים
2 חלמונים
2 כוסות קמח
כפית א. אפייה

לקרם:
כוס וחצי שמנת מתוקה
כוס וחצי חלב
8 כפות אינסטנט וניל
4 כפיות נס קפה
להקציף הכל יחד ולשפוך על הבצק האפוי

לקצף:
3 חלבונים
1 כוס סוכר
הוראות הכנה

הכנת תחתית העוגה
את כל מצרכי הבצק (התחתית) לעבד יחד לבצק. לשטח לעובי של 1 ס"מ בתבנית עגולה.
לעבד הכל יחד לבצק ולשטח בעובי – אני לא השתמשתי בכל הבצק, בחלק הכנתי עוגיות טעימות.
את תחתית הבצק לאפות בתנור חם 180 מעלות עד שמזהיב.

הכנת הקרם
את כל מצרכי הקרם להקציף יחד לקרם אחיד, לאחר מכן לשפוך את הקרם על הבצק האפוי וליישר כך שהקרם יכסה את כל בסיס הבצק.

הכנת הקצף
* את הקצף אופים בנפרד ולבסוף מרכיבים על העוגה מעל הקרם.
להקציף החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב וחזק.
לזלף בתבנית עם קוטר זהה.
לאפות את הקצף בנפרד על 140-150 מעלות במשך 45 דקות בערך (זמן האפייה תלוי בתנור).
לשחרר את הקצף המוכן מהתבנית ולהניח מעל לשכבת הקרם בעוגה המוכנה

עוגת קצף וקצפת נוסטלגית
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים