Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים
400 גרם קמח לבן .
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות .
100 גרם שקדים טחונים .
100 גרם סוכר .
2 ביצים גודל M .
40 גרם מים .

חומרים לקרם*
500 מייל שמנת צמחית או מתוקה .
3 קפות סוכר .
חבילת פודינג וניל .
( אפשר 500 גרם גבינת מסקרפונה )

אופן הכנה :

  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח אבקת שקדים ואת הקוביות חמאה עד לפרורים קטנים
  2. מוסיפים סוכר ומעבדים קלות .
  3. תוך כדי ערבול במהירות איטית מוסיפים את המים והביצים תוך כדי ערבוב מגבירים את המהירות עד לקבלת בצק אחיד ומקררים חצי שעה במקרר
    ( אם רוצים בצק צבעוני מוסיפים צבע מאכל )
  4. מחממים תנור ל 180 מעלות .
  5. מוצאים טת הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לא דק מידיי.
  6. מניחים ספרה שבלונה וחותכים לפי הדף בעזרת סכין חדה .
    בותו מידה יוצרים צורה נוספת .
  7. מכניסים לתנור ספרה ואופים כ 20 דקות עד להזהבה .
    ( כל תנור מתנהג בצורה אחרת לשים לב ).
  8. בדלב הזה ממתינים עד שהספרה תתקרר היטב
  9. במיקסר מוסיפים את השמנת כדקה ומוסיפים את הסוכר והפודינק וניל עד שיוצא קרם יציב
    ( אפשר להוסיף צבע מאחל לקרם ).
    מזלפים באיזה צורה שרוצים על הספרה הראשונה ומניחים את הסיפרה השניה על הספרה הראשונה וממשיכים לזלף בעדינות .
    אפשר להוסיף פירות שוקולדים או כל דבר שרוצים
    בהצלחה ….
מתכוןמתכון

עוגת מספרים_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים
אבי אלמדויספר המתכונים של
מתכון של

אבי אלמדוי

69 מתכונים