Share with:


חלבי

אופן הכנה

המצרכים הדרושים לתחתית
100 גרם חמאה רכה
1 חלמונים
200 גרם קמח= 2כוסות חד פעמי לשתיה קרה
3 כפות אבקת סוכר
1 אבקת אפייה

חומרים לעוגה
6 ביצים מופרדות
750 גרם גבינה לבנה9%
1 גבינה נפוליון
1שמנת של פעם
2 כפות ממרח לוטוס
1/2 כוס סוכר
ועוד 1/2 כוס לחלבונים
1/4 כוס קמח
1/2 כוס קורנפלור
1 כפית תמצית וניל

לפיזור לתחתית ולמלית
1/2 כוס פתיתי שוקולד לתחתית
1/2 כוס מעל המלית

מצרכים לגנאש
1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה לתחתית
1) מכניסים את כל החומרים לקערה ללא מיקסר מעבדים לבצק רך וחלק , מכניסים לקירור עד להכנת המלית

2) מרדדים לעיגול בעובי 2ס"מ לתבנית יורדת בקוטר 26 ס"מ
עושים חורים עם המזלג,
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלום
כ 15 דק

3)אופן הכנת המלית
מערבבים במהירות את הגבינות יחד עם החלמונים ומוסיפים את שאר המרכיבים

4) מקציפים את החלבונים עם
1/2 כוס סוכר עד ליציבות אך לא קשה מדי, מקפלים את התערובת לתוך הגבינות בעדינות

5)מפזרים פתיתי שוקולד
שופכים את התערובת לתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה בתחתית וגם בדפנות
בקוטר 26 ס"מ ומפזרים פתיתי שוקולד

6) עוטפים את התבנית במגבת רטובה ואופים בתנור שחומם מראש
ל180 מעלות כשעה
ושמים מים רותחים בתחתית התנור שיהיה כמה שיותר אדים

7)הכנת הגנאש
שמים על הגז את השמנת מתוקה עד סף רתיחה ומכניסים את השוקולד , מערבבים עד לקבלת מרקם חלק ומבריק , שופכים על העוגה ומכניסים לקירור ❄ לחצי שעה לאחר מכן מזלפים ממרח לוטוס לקישוט אבל כל אחד עם הרעיונות שלו השמיים הם הגבול , טיפ קטן כדי לקבל פרוסה יפה וסימטרית ,יש לחתוך את העוגה עם סכין חדה וחמה ע"י טבילה במים רותחים
בהצלחה

Jacqueline fadelon

עוגת גבינה עם פתיתי שוקולד וציפוי גנאש שוקולד מריר
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים