Share with:


חלבי

אופן הכנה

לטורט
120 גרם סוכר
4 ביצים מופרדות
100 גרם קמח
1 אבקת אבקת אפייה
60 גרם חמאה רכה

למלית
2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 פודינג וניל
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
1 שקית ג'לטין
1 כף אבקת סוכר
2 חלבונים + 1/3 כוס סוכר

לגנאש
150 גרם שוקולד מריר
170 גרם שמנת מתוקה
2 כפות דבש
25 גרם חמאה
100 גרם קצוץ גס לפיזור מעל העוגה

הכנת הטורט:
מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח
ומכניסים פנימה את החמאה הרכה וממשיכים לערבב
מכניסים את הקמח+ אבקת אפייה ומערבבים עד שאין גושים
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עד ליציבות עם 1/3 כוס סוכר
מוסיפים אותם לתערובת ומערבבים בצורת מעטפה תמיד,
שמים נייר אפייה ברינג מרובע ללא תחתית או תבנית של 25 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומשומנת
שופכים את התערובת , ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 15 דק

הכנת המלית
להשרות שקית ג'לטין עם 1/2 כוס חלב ל 10 דק
לאחר 10 דק מכניסים למיקרוגל ל 15 שניות על מנת להמיס לקבל נוזל
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה
1/3 כוס סוכר חד פעמי לשתיה קרה עד לקבלת קצף נוקשה
שמים 2 כפות קצף ביצים לתוך הג'לטין ומערבבים עד שאין גושים
וממשיכים עם שאר הקצף ומקפלים
מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג , חלב ואבקת סוכר עד ליציבות
מקפלים את הקצפת לתוך קצפת הביצים תמיד בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה ומוסיפים את הקמח בהדרגה ושוב מקפלים
שמים שקף סביב התבנית ויוצקים על הטורט האפוי את כל התערובת ומכניסים למקפיא לשעה לפחות

הכנת הגנאש
שמים על הגז את השמנת מתוקה עם הדבש והחמאה עד סף רתיחה, מכבים את גז ומכניסים , את השוקולד ,ממתינים כחצי דק
מערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק , שופכים על העוגה ,מפזרים אגוזי מלך
ומכניסים למקפיא לחצי שעה  להתייצבות

אפשר לקשט את העוגה רעיונות שלכם השמיים הם הגבול

בהצלחה לכולם
Jacqueline fadelone

 עוגת בוואריה עם תחתית טורט וציפוי גנאש שוקולד
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים