Share with:


פרווה

אופן הכנה

*כוס מדידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה
לבצק פריך:
שלוש וחצי כוסות קמח
חצי שקית אבקת אפיה
3 שקיות סוכר וניל
1/4 כפית מלח
1 ביצה
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
50 גרם חמאה.
למילוי תמרים ואגוזים:
ממרח תמרים
חופן אגוזי מלך קצוצים
קינמון (לא חובה)
אבקת סוכר (רק אם רוצים עוגיות מתוקות יותר)

הוראות הכנה:
לערבב ולעבד את רכיבי הבצק, עד שמתקבל כדור בצק. לחלק ל-4 באופן שווה *טיפ: הכי נוח ליצור כדור ולחתוך לרבעים.
כל חלק בצק לרדד למלבן גדול *טיפ: הכי נח לרדד בין 2 דפים של נייר אפיה, כך אפשר להגיע לעלה דקיק.
לאחר רידוד למרוח ממרח תמרים * טיפ: כ-2 כפות ממרח תמרים מספיקות על כל מלבן, אחרת זה יותר מידי מילוי והורס את האסתטיות.
מעל לממרח התמרים לפזר אבקת סוכר אם רוצים יותר מתוק (אני לא מפזרת מספיק לי הממרח תמרים), מעל לפזר את הקינמון בפיזור שווה ואת האגוזים הקצוצים.
לגלגל לרולדות, להניח על נייר אפיה ולאפות בתנור חם על 180 מעלות טורבו, עד שהעוגיות משחימות מעט *טיפ: בצק פריך צריך רק להתחיל להזהיב והוא מוכן, שמרו על העוגיות כשהן בתנור שלא ישחימו יותר מידי.
להניח על השיש לאחר האפייה וכשהעוגיות מתקררות לחתוך לפרוסות עם סכין להב *טיפ: לחיתוך מושלם לא כדאי להשתמש בסכין מסור.

עוגיות תמרים פריכות_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים
אבי אלמדויספר המתכונים של
מתכון של

אבי אלמדוי

69 מתכונים