Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים
חצי קילו קמח
1 אבקת אפיה
חצי כוס שמן זית
30 ג' חמאה(רכה)(ניתן להחליף במחמאה לפרווה)
50 ג' מרגרינה(רכה)
חצי כוס שומשום(אפשר לוותר אם לא אוהבים)
חצי כף מלח(לא גדושה ניתן לטעום את הבצק ולהוסיף עם חסר)
כ2 כוסות מים לשים בהדרגה עד לקבלת בצק שומני ונעים.

בקערה שמים את כל המצרכים ולשים עד לקבלת בצק שומני ונעים..את המים לשים בהדרגה עד לקבלת הבצק הרצוי.
לוקחים כל פעם חתיכה מהבצק ומגלגלים לנחש ארוך חותכים לגודל הרצוי ויוצרים כעכע(חישוק עגול) מורחים מעל חלב (ניתן להחליף ביצים לפרווה) ומפזרים שומשום
מחממים תנור 180 מעלות ואופים עד להזהבה
מעבירים לכלי איחסון לא לסגור עד להתקררות בהצלחה

מתאים לבורקיטוס עם גבינה טעם נדיר
לבורקיטוס להכין את הבצק במתכון👆לרדד לקרוץ עיגולים למלא בתערובת גבינות לסגור למרוח ביצה (חלב) לפזר סומסום ולאפות 180 מעלות עד להזהבה.לכסות במגבת איך שהן יוצאות מהתנור. טעים יותר טוב מהתעשייתי!!!
תערובת גבינות
כף וחצי גבינה ריקוטה
כף צפתית מעודנת
כף גבינת שמנת
כף קוטג
כף גבינה בולגרית
כף וחצי קמח
מעט פלפל שחור
1 ביצה
לערבב הכל יחד לעיסה אחת ולמלא בורקס.

עוגיות מלוחות/ בורקיטוס ללא ביצים_מתכון של עינת חנניה – מאסטר מתכונים
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

153 מתכונים