Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

עוגיות ווניל עם עיטור שוקולד מסביב של לינדוש – גילה כהן אבני
אפשר תמיד לשדרג מתכון עם או בלי שוקולד ..

המצרכים:
300 גרם חמאה או מזולה – בטמפרטורת החדר.
3 ביצים.
כוס וחצי סוכר.
1/2 כוס קורנפלור.
1/2 כוס קוקוס(לא חובה)
3-4 כוסות קמח +1 אבקת אפיה .
קליפת לימון או תפוז .
2 כפות קקאו ו-1/2 כפית נס קפה.
כפית תמצית ווניל או שקית סוכר ווניל

אופן ההכנה:
להכניס את החמאה ואת הסוכר לקערת המיקסר לערבל עד לקבלת עיסה קרמית,
מוסיפים בהדר=גה את הביצים וממשיכים לערבל ובהמשך מוסיפים את יתר החומרים (פרט לקקאו) .עד לקבלת בצק נעים ומעט דביק (אם צריך מוסיפים עוד קמח – בהדרגה)
מחלקים את הבצק לשניים ל-1/2 השני מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד שיתקבל בצק חום כהה..
לוקחים את הבצק הלבן ומחלקים ל-2 כדורים, מגלגלים כל אחד לנקניק, את הבצק הכהה גם מחלקים ל-2 כדורים, מרדדים אותם לעלים, מניחים כל גליל=נקניק לבן במרכז העלה הכהה ועוטפים יוצא שיש לנו עוגייה לבנה עם מסגרת כהה.. וכך מקבלים עוגייה בשני צבעים !! ממש כמו בתמונה.
ניתן גם לוותר על הקקאו כך תתקבל עוגייה בצבע לבן בלבד עם נקודות מהנס קפה

עוגיות ווניל עם עיטור שוקולד מסביב
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים