Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה רייפלר – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר
(חלבי)

מצרכים:

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס (ח"פ) סוכר
4 ביצים
1 סוכר וניל
1 כוס שמן
קורט מלח
2 כוסות מים פושרים
למריחת הבצק:
400 גרם חמאה רכה (או מרגרינה אם רוצים פרווה).
תהליך הכנת הבצק:
לשים את כל החומרים בקערת מקסר עם וו לישה ולערבל לבצק אחיד קצת קצת דביק
ולהתפיח עד הכפלתו (בערך שעה)
להניח את הבצק על משטח מקומח ולחלק ל- 4 חלקים שווים
לרדד כל חלק למרובע ולמרוח 100 גרם חמאה (או מרגרינה )
לקפל לחצי ומעל שוב למלבן ולקפל את המלבן למרובע
לחזור על אותה פעולה עם שארית חלקי הבצק.
לעטוף בניילון כל חלק, להניח את כל הבצקים על מגש ולהכניס למקרר למשך שעתיים.
להוציא את הבצק לרדד ולקפל (ללא תוספת חמאה או מרגרינה)
ולהחזיר למקרר לעוד שעה.
לעשות שוב את פעולת הרידוד והקיפול (ללא תוספת חמאה או מרגרינה)
ושוב לעוד שעה במקרר
הכנת העוגות:
למרוח את הבצק עם שוקולד השחר…ולגלגל רולדה, לחתוך (אפשר גם רולדה שלמה) את הרולדה לאורכה עד הקצה
ולגלגל את שני החלקים כך שהשוקולד חלקו גלוי..
להנית בתבנית על נייר אפייה, לתת עוד חצי שעה התפחה (אפשר או למרוח ביצה או סירופ )
לאפות על חום 170 מעלות צלזיוס כ-30 דקות או עד הזהבה יפה.

סירופ להברשה:

כוס סוכר
4\1 כוס מים
1 סוכר וניל
כמה טיפות מיץ לימון
לבשל הכל יחד עד שנוצר סירופ אחיד
לסיום… למי שבוחר\ת בסירופ…
כשהעוגות מצוננות כמעט
והסירופ כבר פושר יש להבריש מהסירופ מעל כל עוגה…
תהנו….

כל הזכויות שמורות C