Share with:


חלבי

אופן הכנה

זהו מתכון בצק השמרים הראשון שלמדתי,עם המון צניעות הגיע לכל רחבי הארץ.
מתכון מעולה,שכנתי בבאר שבע אכלה את העוגה בקריית שמונה וחשבה לעצמה אני מכירה עוגה זאת שאלה לפשר המתכון
סיפרו לה שהמתכון של מישהי בשם עדנה טפיירו.זה היה לפני 24 שנים לערך.

מתכון הבצק
בקערת המיקסר עם וו לישה להניח
1 ק" ג קמח לבן מנופה
1 שקית שמרית
1 כף משפר אפייה( לא של שמרית,אני קונה בקופסאות של 400 גרם.)אפשר להשתמש אם אין במספר אפייה של שמרית.
3 כפות סוכר
3 ביצים
3 כפות שמן בישול( קנולה,תירס,סויה)
3 כפות חומץ לבן
חצי כפית מלח
1 כוס ושלושת רבעי מים קרים.

ללוש הכול במהירות איטית 12 דקות.
לתת לבצק לנוח 10 דקות.
לחלק הבצק לחמישה חלקים שווים.אני ממליצה לשקול.
לחלק 400 גרם חמאה לחמש חתיכות יוצא- 80 גרם חמאה כל חתיכה.שהחמאה תהיה בטמפרטורת החדר.
לרדד חלק אחד של הבצק לריבוע.למרוח 80 גרם חמאה באופן אחיד.לקפל למעטפת מכתב(4 משולשים.)
לקפל המעטפה לשתיים.נוצר מלבן.לרדד לאורך המלבן.ואז לקפל שלוש פעמיים.להניח בתבנית אפייה על נייר האפייה .להכין כך
כל פיסות הבצק.לעטוף בשקית ניילון גדולה ולהכנים למקרר לשלוש שעות.לאחר שלוש שעות .לקחת כל גוש אחד
לרדד שוב למרובע לקפל למלבן ואז לריבוע ולהחזיר להתפחה במקרר ללילה שלם.
למחרת לרדד כל חתיכת בצק לריבוע דק בעובי 4 מ"מ בערך.
למרוח במילית הרצויה.לקפל למעטפה לגלגל המעטפה לגליל.לרדדו למלבן ארוך .לקפל המלבן לשתיים .
לחצות לשלושה חלקים לקלוע צמה ולהניח בתבנית אינגליש קייק משומנת קלות.

 

עוגות בצק שמרים דפוף
עדנה טפירוספר המתכונים של
מתכון של

עדנה טפירו

49 מתכונים