Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגות רכות וטעימות

לבצק
קילו קמח.
2 כפות שמרים יבשים
אבקת אפיה
כוס סוכר.
2 ביצים.
מחמאה או חמאה של 200 גרם.
גרידת לימון
קורט מלח.
1.5 עד 2 כוסות מים פושרים כוס מידה.
או כמה שהקמח סופח..הכוס היא כוס מידה.

מילוי פרג
250 גרם פרג.טחון
1/4 כוס מים כוס מידה..
כוס סוכר.
2 כפות דבש.
גרידת לימון.
50 גרם חמאה.
צמוקים.
אגוזים..
את חומרי הפרג לבשל תוך כדי עירבוב 5 דקות על להבה נמוכה

מילוי גבינה
חבילה גבינת טוב טעם..
חצי כוס סוכר.
גרידת לימון
ביצה..
2 כפות קורנפלור..
תמצית וניל.
צמוקים..
מי שרוצה יכולה לקנות במעדניה של הסופר גבינה עם צמוקים מוכנה..
היא נקראת טובורג..

אופן ההכנה
ללוש את הבצק 10 דקות לבצק רך שנדבק קצת לקערה..להוציא למשטח עבודה ללוש קצת ביד לכדרר לכדור יפה לשמן מעט לשים בקערה לכסות עם נילון ושמיכה…
לתת התפחה עד הכפלת הנפח ..בחורף ההתפחה מאוד איטית יכולה לקחת שעה וחצי ויותר..להוריד אויר ועוד התפחה עד הכפלת הנפח…
לחלק ל5 חלקים שווים…
לרדד למלבן לשים מילוי לגלגל…
להתפיח חצי שעה…
למרוח ביצה שמהולה במים וכפית סוכר…
תנור שחומם מראש עד הזהבה

סירופ
לבשל כוס סוכר כוס מים ומיץ מחצי לימוו עד הסמכה…לצנן…
כשהעוגות יוצאות חמות להבריש בסירופ קר

רולדות שמרים וקראנץ פרג
נאוה מלכהספר המתכונים של
מתכון של

נאוה מלכה

127 מתכונים