Share with:


כשר לפסח חלבי

אופן הכנה

למרכיבים
5 ביצים
כפית תפוז מגורר
1/2 כוס שמן
מיץ מתפוז טרי
1 כוס אגוזים טחונים
1 כוס שקדים מולבנים קלויים טחונים
3/4 כוס קמח מצות תופח לפסח מאסטר שף
2/3 כוס קוקוס טחון
1 סוכר ווניל
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית ווניל
טיפות תמצית שקדים

לקרם הטעים
קופסת קרם קוקוס של וילינגר ללא מים
1/2 קילו גבינה %5
כפית נס קפה נטול קופאין
1 חבילה שוקולד מריר
1 חבילה שוקולד לבן
1/2 כוס סוכר
להכנת העוגה
תבנית 24 עגולה מרופדת

להנאה
מעבירים למיקסר את הביצים ובהדרגה מוסיפים סוכר 4 דקות הקצפה מפסיקים פעולת המיקסר. מניחים מיקסר בצד ומוסיפים בכף עובדים בהדרגה את תמצית וניל בעטיפה גרד תפוז. שמן בהדרגה עטיפה. המיץ בהדרגה. תמצית שקדים. ולערבב בעדינות להוסיף את הקוקוס. השקדים האגוזים הקמח הכול בעטיפה בכדי לא לאבד נפח. יוצקים לתבנית מרופדת. ממעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות אפיה כ- 40 דקות – 35 דקות כל אחת והתנור שלה לא ליבש יכול להיות גם 20 דקות אפיה
מוצאים מהתנור. כשהעוגה לא חמה ולא קרה מרטבים את העוגה 1/2 – 3/4 כוס מי קומפוט הטעמים נהדרים מניחים להתקרר
לקרם העוגה
הערה חשובה
לקרם את השוקלדים ממסים על בן מארי ומעבירים לקרם בעירבוב

להקציף את קרם הקוקוס עם הסוכר היטב להוסיף נס קפה ולערבב
להפסיק פעולת המקסר ולהוסיף את הגבינה את השוקולדים המומסים בעטיפה עם נוזלי אל בהלה
לערבב בעטיפה ולשפוך על העוגה להכניס למקפיא כמה שעות טובות
באדיבות חג שמח לכולם חג של שמחה
כי פסח אלהים על בתי אבותינו במצרים

ביד חזקה ובזרוע נטוייה נתחזק נצא מהקורונה אמן

עוגה חגיגית כשרה לפסח
ג'וליאנה חכמון רומניספר המתכונים של
מתכון של

ג'וליאנה חכמון רומני

82 מתכונים