Share with:


פרווה

אופן הכנה

40 גרם שמרים
2 כפות סוכר גדושות
1 כפית מלח גדושה
1/4 כוס שמן
2 ביצים
3 וחצי כוסות מים פושרים
1 קילו קמח – (בערך…..אין צורך להכניס הכל עד הסוף 900-1000 גרם)
כפית ערק /וודקה/וויסקי ..מה שבא לכם 🙂
לתוך הקערה שנעבוד איתה להכניס את השמרים+הסוכר + 2 כוסות מים ונחכה 12 דקות לתסיסה .

נוסיף את השמן ,הערק, הביצים והמלח ונערבב קלות .נוסיף קמח בהדרגה.
הבצק אמור להיות דליל מעט-לא קשה…
צריך לווסת עם קמח/מים -כשאתם מוסיפים קמח בהדרגה תדעו מתי להוסיף עוד מעט מים …בדרך כלל זה ממש לקראת הרבע האחרון.

להניח לתפיחה במקום חמים בקערה מכוסה במגבת עד להכפלת הנפח,מדובר בשעה לערך.שוב לשים קלות ומכסים לתפיחה נוספת
לאחר 40 -30 דקות לערך הבצק אמור להיות מוכן .
* לחמם מחבט/סיר עם שמן עמוק ולחכות עד שהשמן ממש חם
* ליצור צורות של בייגלה בגדלים שתבחרו ולהניח בעדינות
טיפ: רצוי גודל בין קטן לבינוני

* לאחר שמזהיב , הופכים לצד שני ושוב מחכים שיזהיב

* להוציא ולהניח בקערה מחוררת מעל מגבונים סופגים.

* להצמיד את הספינג' כשהם חמים, לצלוחית עם סוכר ,להפוך ושוב להצמיד
* לשים בצלחת הגשה ולפזר עוד סוכר מעל

ספינג' מרוקאי אסלי
דייוויד וחברי הקבוצהספר המתכונים של
מתכון של

דייוויד וחברי הקבוצה

187 מתכונים