Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

נכין את המילוי:
8 כוסות של שקד טיבעי עם הקליפה קלוי לקצוץ דק אבל לא לקצוץ לאבקה, שיישארו קצת קרנצים.
3 כוסות של סוכר
2 שקיות סוכר וניל
קמצוץ מלח
גרידת לימון מ 3 לימונים
לערבב עם 5-6 ביצים עד שהכל מתגבש.
אפשר להחליף את השקד בכל פיצוח אחר שתרצו
לבצק:
200 גר מחמאה
כוס אבקת סוכר
חצי כוס שמן
שקית אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל
ביצה לארג'
בערך 4.5 כוסות קמח
תלוי בספיגה,שהבצק ישאר מאוד רך.
לוקחים מהבצק כדור במשקל 20 גרם
לוקחים מהמלית כדור במשקל 10 גרם יוצרים נקניק קטן
מרדדים את הבצק למרובע דק
מניחים בתחילת הבצק את המלית ומגלגלים את הבצק מעליו עד שנוצר לנו סהרון
מורחים ביצה, מפזרים שבבי שקדים
מחממים תנור האפייה רגילה למעלה למטה.
ל 170 מעלות אופים 15-17 דק.
כשזה יוצא מהתנור מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר