Share with:


בשרי

אופן הכנה

סיר ‏ג׳חנון או רגיל

מצרכים

לאורז
שני כוסות אורז ‏ ‏בסמטי או רגיל
‏שלוש כוסות מים חמים

לבשר
1/2 ‏צרור פטרוזיליה
1/2 ‏צרור כוסברה חצי קילו בשר ‏בקר רצוי ‏ שריר
‏ארבע גזרים ‏פרוסים
‏ 1בצל גדול
‏ראש של שום
1עגבניה ‏מגורדת בפומפייה
‏כוס וחצי מים
‏שמן לטיגון

תבלינים
‏כורכום
כמון
פפריקה ‏מתוקה
הפקת עוף
מלח
‏כפית מכל דבר ולפי הטעם

לירקות
‏ארבע תפוחי אדמה ‏חתוך לעיגולים
שמן לטיגון
בצל אחד או שניים‏ חתוך לעיגולים

‏אופן ההכנה
‏מבשלים את האורז מנכים בצד!! מכינים את הבשר קוצצים בצל מטגנים
יחד‏ ‏אם שום מוסיפים את הבשר ממשיכים לטגן ‏עד שהבשר ‏משחים ‏ ‏מוסיפים תבלינים כורכום כמון פפריקה מתוקה מלח הפקת עוף כפית מכל דבר או לפי הטעם מוסיפים עגבניה גזר כוסברה ‏פטרוזיליה קצוץ ‏ ‏מוסיפים מים מבשלים 40 דקות בסיר לחץ ‏מטגנים את התפוחי אדמה ובצל בנפרד ‏מנכים בצלוחית ‏שמים נייר אפיה בתחתית הסיר של ג׳חנון משמנים טיפה ‏מסדרים את התפוחי אדמה בתחתית הסיר את הבצל המטוגן מחצית מהאורז מהדקים ‏מוסיפים מעל האורז גזר בשר ‏תפוחי אדמה רוטב ‏ ‏מפזרים כוסברה ‏ופטרוזיליה
מעל ‏ושוב את שאר האורז ‏ ‏מהדקים ‏ ‏היטב ‏מוסיפים
‏שאר ‏התפוחי אדמה מעל ‏עם רוטב שמים ניר אפיה מעל ‏האורז ‏‏‏ ‏מכסים ‏במיכסה‏ ‏מכניסים לתנור על חום 180 מעלות ‏חצי שעה הופכים את המקלובה ‏על צלחת הגשה ומגישים בתיאבון בהצלחה סיגלית ימין

מקלובה ‏- תבשיל שכבות מלא בכל טוב
סיגלית ימיןספר המתכונים של
מתכון של

סיגלית ימין

204 מתכונים