2 בצלים מגורדים | |
2 עגבניות מגורדות | |
1 קישוא מגורד | |
1 תפו"א מגורד | |
1 ביצה | |
2 פרוסות לחם רטובות סחוטות ומגורדות | |
1 כף שום כתוש | |
חופן כוסברה קצוצה | |
1 כף תיפול על האש | |
1 כף פפריקה מתוקה | |
1/2 כף אגוז מוסקט | |
1/2 כף קינמון | |
1/2 כף פלפל שחור | |
1/2 כוס קמח מצה | |
מלח לפי הטעם | |
לרוטב: | |
1 בצל קצוץ | |
1/2 גמבה חתוכה לקוביות קטנות | |
1/2 כף שום כתוש | |
1 כף דבש | |
1/2 כפית פלפל שחור גרוס |
1) מערבבים את כל החומרים לעיסה
2) חותכים תפו"א לפרוסות לאחר מכן חותכים לעורך כמו בתמונה וממלאים
את כולם ואם נשאר קצת , עושים כדורים
3) מצפים בקמח , טובלים בביצה ומטגנים בשמן חצי הגובה מצד לצד עד להזהבה
הכנת הרוטב לבישול
1)מטגנים 1 בצל קצוץ עם 1/2 גמבה עד להזהבה ,
מכניסים שני כפות רסק עגבניות מערבבים ומוסיפים 1/2 כוס מים , מניחים את המפרום בסיר ושופכים מים עד חצי הגובה, מבשלים עד שאפשר להכניס קסם
ומגישים