Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

טורשי-חמוצים עיראקים
אחד ממיני רבים מסוגי החמוצים מהמטבח העיראקי מגוון של ירקות קל להכנה מתכון שעובר מדור לדור
רוצה לציין:
היחס על כל 1 ליטר חומץ מוסיפים 0.6 ליטר מים, 100 גרם סוכר, 1/2 כף מלח .
ושוב לבדוק טעים שיהיה מתקתק= מדבס🤔

כאן המתכון

חומרים
ירקות במשקל של כ-1.200 ק"ג
גזר – פרוס לעיגולים או רצועות בעובי 1 ס"מ
כרוב לבן – חתוך לחתיכות בינוניות
כרובית – מפורקת לפרחים
מלפפון – לחצות לרוחב וכל חצי לאורך
קולרבי – פורסים לפרוסות של 1/2 ס"מ וכל פרוסה למקלות של 1 ס"מ ויותר
פלפל מתוק- כל הצבעים שרוצים – לחצות לחצי וכל חצי שוב לחצי
פלפל חריף לא גדולים – לנקב עם מזלג (אפשר לחתוך לחצי)
שום פרסי – לאחר שהשרנו במים למשך 24 שעות ונקי מקליפות שלא תמיד קיימות (השום מתנפח)
2 כפות כורכום
2 כפות מלח דק – שולחני
תערובת לנוזלים
2 ליטר חומץ 5%
1.200 ליטר מים
200 גרם סוכר
1 כף מלח דק –שולחני
11/2 כפות בהרט לטורשי
אופן ההכנה מתחלק ליומיים
ביום הראשון – מיבשים היטב את הירקות החתוכים ומכניסים למסננת ומעל מפזרים את המלח והכורכום מערבבים ומניחים על קערית למשך הלילה ( אפשר 24 שעות)–שהירקות יגירו נוזלים.
היום השני-
1. בסיר גדול שופכים את החומץ , המים, ומוסיפים את הסוכר והמלח
ומביאים לרתיחה- יש לבדוק טעמים ולתקן במידת הצורך
2. בינתיים את הירקות המסוננים מעבירים לקערה גדולה.
3. ברגע שהנוזל רותח שופכים אותו על הירקות ומערבבים היטב
4. מוסיפים את הבהרת ומערבבים יחד הכל
5. נותנים לתערובת להתקרר ואחר כך להעביר לצנצנת.
האחסון :בימים הראשונים כ- שבוע אפשר מחוץ למקרר ואחר למקרר
בתאבון
תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי

  1. לחצו כאן >> להצטרפות לערוץ היוטיוב שלי