Share with:


פרווה

אופן הכנה

חברים קיבלתי את המתכון המנצח הזה מחברתי אורלי אלימלך אלקסלסי
תודה לך מלכת העוגיות

מצרכים למתכון:
300 גרם קמח
חצי כפית שטוחה מלח
כף חומץ
כפית שמן
כפית שטוחה קורנפלור
2/1 2 כוסות מים פושרים.

אופן ההכנה:
1.לערבב את כל החומרים ולהוסיף מים בהדרגה תוך כדי בחישה במטרפה ידנית.
2.מומלץ לעבוד בידיים ללא מקסר ולעשות את פעולת ההקצפה ביד.
3.להניח במקרר למנוחה של שעה .
4.לאחר שהבצק נח במקרר, לחמם מחבת עם תחתית עבה. אני עשיתי במחבת קרמית מצויין לא נדבק.
5.לקחת מברשת צבע רחבה ברוחב 7-6 ס״מ לטבול בבלילה ולמרוח מיד על המחבת החמה.
אין צורך בשימון. אם אין לכן מברשת אפשר עם ספוג.לטבול ולמרוח.
6.את המחבת לנגב במטלית לחה אחרי כל דף לניקוי השאריות.
7.התהליך לוקח כחצי דקה מיד ברגע שהבריק מתנתק מהמחבת להוציא בעדינות ולניח על צלחת .
לשמן כל עלה בנפרד ולכסות במגבת .
בהצלחה !!!

הערות:
1. חברים השימון של העלים הכוונה היא : עם מברשת קטנה לשמן מסביב שלא ידבקו אחד לשני.
שיהיה קל להפריד בינהם אחרי שהתקררו, כי הן נוטים להדבק .
2. אפשר ורצוי להניח בן כל עלי ריבוע של נייר אפייה כדי למנוע מהדפים להדבק.
3. אחרי שממלאים את העלים אפשר להקפיא מיד] או לטגן.
4. לא לדבר איתי על אפייה בתנור !!!!!!

מתכוןמתכון

עלי סיגר / בריק / "וורקה"_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים