Share with:


בשרי

אופן הכנה

המתכון של יפה רייפלר
(בשרי)

מרכיבים:

10 גבעולי מנגולד מנוקים מסיבים
חתוכים באורך
כ- 8 ס"מ

לעיסת הבשר:

500 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ דק דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
3 ביצים
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית קינמון
1 כפית חררת'
(תבלין מפרום)
מלח לפי הטעם

לציפוי:

קערה עם קמח לקימוח המפרום
*
קערה עם 3 ביצים
1/4 כוס מים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פפריקה
מלח לפי הטעם

ההכנה:

לשים את המרכיבים בקערה לערבב לעיסה אחידה .

למלא בשר על גבעול מנגולד ולהצמיד מעל עוד חתיכת גבעול

לקמח את המפרום
לטבול בביצה מתובלת ולטגן משני צדדים.

להניח את המפרום המטוגן בסיר על מצע
מ..
2 תפוחי אדמה פרוסים, בצל וסלרי קצוצים..

הרוטב:

במחבת עם שמן חם
להוסיף כף גדושה רסק עגבניות, כפית פפריקה ומלח לפי הטעם..לטגן ולהוסיף בהדרגה
1 כוס מים שיפתח את רסק העגבניות..
לשפוך את הרוטב מעל המפרום שבסיר..
להוסיף עוד 2 כוסות מים, לנענע את הסיר בתנועה סיבובית כדי לערבב את הרוטב עם המים.
לכסות אתמהסיר
ולבשל על אש נמוכה
עוד כ- 30 דקות..

להגיש חם עם לימון
או על מצע קוסקוס/ אורז

תהנו..