Share with:


כשר לפסח חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
קצת עבודה אבל שווה כל ביס

❤️לבצק:
250 גרם קמח שקדים או כל קמח כשר לפסח
100 גרם קורנפלור
100 גרם מחמאה או חמאה
100 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים טרופים היטב עם 2 כפות ברנדי או מיץ תפוזים
2 שקיות סוכר וניל

💖 לשכבת המרנג
4 חלמונים שווה ערך לחצי כוס + כוס סוכר
להקציף היטב למרנג יציב.

❤️ לשכבות ביניים
250 מל שמנת מתוקה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
כף אבקת סוכר.

❤️ למילוי:
200 גרם תותים
חבילת ג'לי תות שדה

❤️לעיטור:
100 גרם שקדים מולבנים פרוסי

ההכנה:
-מכניסים את כל מרכיבי הבצק למג'ימיקס,
מערבלים הכל עד שנוצר בצק אחיד.
עוטפים מנחים על השיש (לא במקרר)
-בקערה גדולה מכינים ג'לי תות לפי הוראות היצרן בגב העטיפה, חותכים את התותים לקוביות ומכניסים פנימה, מערבבים מדיי פעם שהתותים לא ישקעו, מניחים את הקערה בצד עד שייתקרש.
-מכינים מרנג
מקציפים חלבונים מוסיפים סוכר מקציפים עד שנקבל קצף מרנג יציב.
-מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ,
חותכים לרצועת של 10 ס"מ רוחב על 30 ס"מ אורך מורחים מעל הבצק שיכבת מרנג דקה,
מפזרים שקד פרוס, מכניסים לתנור שחומם מראש
ל 160 מעלות למשך 35-40 דק.
-מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
רק כאשר העוגה מתקררת לחלוטין מתחילים בהרכבה
מורחים בנדיבות שיכבת שמנת ראשונה
מעלייה מפזרים ג'לי תות להרים עם כף
ולפזר על הקצפת בנדיבות
ושוב מעל התותים שמנת מתוקה.
ומניחים מעל עוד שיכבה של העוגה.