Share with:


כשר לפסח חלבי

אופן הכנה

לפני שמתחילים,
העוגה נאפתה בתבנית 26.מי שרוצה עוגה יותר גבוהה שתאפה בתבנית בגודל 24.
אפשר להוסיף לאגוזים הטחונים , 4 כפות שקדים טחונים.איך שאתם אוהבים.
ליפני שמכינים את העוגה,
בקערה רחבה לסנן את האבקת סוכר!להוסיף את האגוזים,לערבב היטב ולהניח בצד.

מתחילים:שימו לב למתכון

לחמם תנור ל180 מעלות.לשמן תבנית גם בדפנות.או להניח נייר אפיה בתחתית התבנית.
5 ביצים.
אבקת סוכר 250 גר
אגוזים טחונים 250 גר
שוקולד מר 200 גר. חצי מיכל שמנת מתוקה 100 גר(להמיס על הגז תוך כדי עירבוב )או במיקרוגל
סוכר וניל שקית מי שמתוקף לו מידיי שיותר על השמנת המתוקה.ויצפה רק בשוקולד מומס

הכנת העוגה:
ארבע ביצים!! להפריד לחלמונים וחלבונים,בקערה של החלמונים.(הצהוב)להוסיף את הביצה החמישית שלמה!
להקציף היטב 6 דקות את החלמונים עים סוכר הוניל לקצף תפוח ,
בקערה שניה עים מיקצפים נקיים,
להקציף את החלבונים לקצף יציף וחזק.
לסגור את המיקסר
בעזרת מרית או כף להוסיף לקערת החלמונים.את האגוזים ואבקת הסוכר שניפנו לקערה.בעדינות וסבלנות. לערבב בתנועת קיפול!.עד להטמעה.
ואז להוסיף את קצף החלבונים.ולהמשיך לערבב בתנועת קיפול.!!ליצוק לתבנית.
40 45 זמן אפיה .שימו לב לחום התנור שלכן.
שהעוגה קרה לצפות עים השוקולד.אפשר לקשט עים אגוזים מעל.❤קלה וטעימה😋טעימה גם ימים אחריי.לכסות את העוגה היטב❤

מתכוןמתכון