Share with:


פרווה

אופן הכנה

מופלטה שקופה ,דקה ,פיסת נייר
לכו עם כריות האצבעות
תרדדו הכי דק שאפשר.
בצק שלא ינוח כמו שצריך
יתכווץ יקרע
ולא ימתח כמו שצריך.
רצוי והכי טוב מופלטה עם שמרים.
תכינו ראש עיסה – כף שמרים יבשים+ כף סוכר
+ כוס מים = תערבבו תכסו תנו לזה לתסוס עד שתתארגנו.
להכניס למיקסר קילו קמח מנופה.
כפית מלח גדושה
להוסיף 2 כוסות וחצי מים פושרים
לערבל
ולהוסיף את הראש עיסה שהכנו.
לערבל לפחות 15 דק כדיי שהבצק יפתח.
לתת לו לנוח 10 דק אמנם הוא לא אמור לתפוח אבל הוא חייב לנוח.
ליצור כדורים.
להניח בקערה מלאה שמן.
לקחת כדור ולפתוח עם כריות האצבע.
אל תתעקשו למתוח אם הוא לא מתמסר.
תעברו לכדורים הבאים.
סבלנות – משתלמת.
גם אם הכנתן לפי השיטה של נייר אפיה
אם הבצק לא נח הוא יקרע וישארו לכן שוליים עבים מאוד.
נכון, אפשר להכין ולהקפיא- ולחמם על המולטישף
אבל אין כמו מופלטה טרייה וחמה.
תהנו

מתכוןמתכון