Share with:


כשר לפסח חלבי

אופן הכנה

מצרכים
1 חבילת אפיפית (ופלים כשל״פ)
2 כוסות קורנפלקס
1 חבילת עוגיות מצות
1.5 כוסות אגוזי לוז טחונים
100 גרם חמאה בטמפ׳ החדר
1 שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד מריר

ההכנה
1.מפוררים את האפיפיות, הקורנפלקס והעוגיות לפירורים בינוניים (קטן גס) ומכניסים לקערה עמוקה
2. מרתיחים שמנת מתוקה עם 200 גרם שוקולד לבלילה אחידה. מחצית מהבלילה שופכים על הפירורים שבקערה, את המחצית השניה שומרים בצד ומשתמשים בו להכנת הציפוי
3. מוסיפים 3/4 כוס אגוזי לוז לתערובת של הפירורים, מוסיפים את החמאה ומערבבים הכל יחד ויוצרים כדורים בגודל הרצוי מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה ומכניסים ל1/2 שעה להקפאה
4. לאחר 1/2 שעה מחממים שוב את מחצית השמנת והשוקולד ששמרנו בצד, מוסיפים פנימה את 200 גרם השוקולד שנותר עד להמסה אחידה ואז מוסיפים את אגוזי הלוז שנותרו מוציאים את הכדורים מההקפאה, טובלים בציפוי השוקולד ומניחים על נייר האפיה, מכניסים ל1/2 שעה נוספת למקפיא או שפשוט שומרים במקפיא עד 1/2 שעה לפני ההגשה

טראפלס שוקולד מטריפים
סמדר גבאיספר המתכונים של
מתכון של

סמדר גבאי

91 מתכונים