Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

מטבוחה – או לצ’ו חצילים חרפרף מהמטבח הרומני של גילוש
המצרכים: בצל גדול קצוץ חציל בינוני (רצוי מזן בלאדי) 3 פלפלים אדומים גדולים 3-4 פלפלים ירוקים חריפים (או כמה שאוהבים חריף) 6 שיני שום 12 עגבניות (בערך) מבושלות (אצלנו בחנות הירקות בחולון, יש דוכן מיוחד לירקות ופירות סוג ב’ – ולעיתים קרובות אני קונה את הפלפלים והעגבניות שם ואיתם מכינה מטבוחה, שקשוקה ורטבים אחרים, לאחרונה אני משיגה שם גם עגבניות שרי תמר מאורכות ומתוקות ואיתם מכינה כל מה שאני אוהבת בבישול)
ההכנה (אני מתנהלת הכל בקוצץ חשמלי – וקוצצת לפי הסדר ומוסיפה לסיר)
בסיר סוטאז’ מזהיבים בצל קצוץ דק ב3 כפות שמן קנולה + כפית סוכר דמררה לקירמול ולאיזון טעמים… מוסיפים: חציל קלוף וקצוץ ומערבבים. קבלו טיפ מועיל: כשמוסיפים את החציל הוא שותה מהר מאוד את שאריות השמן, למדתי מחברים טבעוניים, שברגע זה מוסיפים במקום שמן מעט מים ..ואם צריך בהמשך מוסיפים מידי פעם מעט מים, אגב ראיתי גם שהשף חיים כהן הגדול מכולם מוסיף מים, ובינינו זה יוצא אותו טעם ופחות שומן..נסו ותהנו)
מוסיפים באותו אופן את כל הפלפלים עם שיני השום שקצצנו יחד (אני קוצצת ממש טוב, ומוסיפה לסיר עם הנוזלים ומעט מים)
מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי, מערבבים מידי פעם, כעת מתבלים: לקראת סוף הבישול: 1/2 כוס מים חמים, 1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה, כפית פפריקה מתוקה/ו-או/חריפה, כפית מרק פיטריות (אני משתמשת עם קנור) כפית מרק עוף פרווה (אני משתמשת עם קנור) כף צ'ילי מתוק חריף מלח, פלפל שחור
מערבבים וממשיכים בבישול ובערבוב מידי פעם, עד קבלת מירקם ריבתי

לצ'ו – מטבוחה מהמטבח הרומני עם חצילים, פלפלים ועגבניות_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים