Share with:


פרווה

אופן הכנה

כ-50 לחמניות קטנות( 38 גרם כל אחת)
מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרית שמרים טריים
1 שקית משפר אפייה שמרית
5 כפות סוכר
1 כף שטוחה מלח
3/4 כוס שמן
5 כפות דבש
בערך 2 + 3/4 כוסות מים מים פושרים (כוס חד פעמי לשתיה קרה)

*אפשר לחלק את הכמויות לחצי ולהכין כ-25 לחמניות .

לקישוט:
קיסם באורך 2 ס"מ
גרעיני דלעת
4 כפות דבש מדוללות בשתי כפות מים רותחים

אופן ההכנה:
בקערת מערבל עם וו לישה נערבב קלות את הקמח, השמרים, משפר האפייה והסוכר ונוסיף בהדרגה את השמן ,הדבש והמים ונלוש במהירות בינונית כ 2 דקות , נוסיף את המלח ונמשיף ללוש עוד 6 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים בניילון ומתפיחים כשעה או עד שמכפיל את נפחו.
מורידים אויר ומפתיחים עוד חצי שעה.
מחלקים את הבצק ל 2 , שומרים חצי אחד בקערה ומכבים שלא יתייבש.
את החצי השני מחלקים ל-25 חתיכות של 38 גרם כל אחת.
מגלגלים כל חתיכה לכדור ומניחים בתבנית מנג'ט קטנה ומשומנת.
נועצים באמצע כל כדור קיסם וליד גרעין דלעת ומניחים לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח.
לפני ההכנסה לתנור מותנים לחיצה על הקיסם לתוך הבצק
מכניסית לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים משהו כמו 20 דקות או עד להזהבה .
מוציאים מהתנור, מוציאים בזהירות מהמנג'ט ומברישים בדבש.
מצננים היטב ומגישים.
מי שרוצה לחלק כהפתעה לכל ילד בגן ובכיתה יכולה לארוז כל לחמניה בשקית קטנה כמו שאני עשיתי

לחמניות תפוח בדבש
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

92 מתכונים