Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

1 ק”ג קמח
50 גרם שמרים טריים (1 קובייה) או 2 כפות שמרים יבשים.
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
4 ביצים לארג'
חצי כוס שמן
2 כוסות מים חמים
כוס שקד שלם מולבן
כף זרעי אניס
ביצים קשות כמספר הלחמניות
או – 3 כיכרות גדולות.

ההכנה
שמים את כל החומרים בקערה, למעט הביצים השלוקות, וללוש עד לקבלת לבצק אחיד וחלק.
משמנים מעט ומכסים את הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
להוריד אוויר וללוש טוב ומתפיחים עוד חצי שעה נוספת.
שומרים בצד חופן אגרוף מהבצק הוא מיועד לקישוט מעל הביצה.
מחלקים את הבצק ל לחמניות בגודל שתחפצו
או 3 כיכרות גדולות.
מגלגלים כל חלק לכדור ומשטחים מעט.
מניחים ביצה קשה במרכז.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מגלגלים את הבצק ששמרנו בצד ל 4
מניחים על הביצה כמו צלב על כל ביצה.
מורחים את הבצק בביצה
ומתפיחים שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
אופים 25-20 דקות.