Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים
2 קילו קמח מנופה
4 כפות שמרים
2 כפות מלח
6 כפות סוכר
1 כוס שמן
1 שקית אבקת אפייה
6 כוסות מים פושרים

לציפוי
1 ביצה
שומשום

הכנה
את הקמח נערבב עם השמרים והסוכר.
נלוש את הקמח במיקסר ונוסיף לו סוכר, שמן, אבקת אפייה, מלח ומים.
נלוש היטב למשך 7 דקות לפחות עד לכדי בצק אחיד וחלק.
נניח להתפחה של חצי שעה.
נלוש שנית את הבצק להוצאת האוויר, נכסה ונתפיח שעה נוספת.
מן הבצק ניצור כ-25 כדורים.
כל כדור נרדד לצורת לחמנייה מוארכת.
נסדר את הלחמניות על תבניות ונשמור על רווחים.
נמרח בביצה ונפזר שומשום.
נכסה בניילון וניתן ללחמניות עוד חצי שעה של תפיחה.
נאפה את הלחמניות בתנור חם על 200 מעלות במשך 25 דקות

לחמניות ארוכות – מתאימות לבית הספר
אורה ארגובספר המתכונים של
מתכון של

אורה ארגוב

207 מתכונים